Hva gjør du når en liten valp kommer i hus? Bruk den første tiden til å gjøre valpen trygg på deg og omgivelsene, sier instruktør Ulrik Myrhaug.

Fuglehunden skal i tiden fremover fokusere på valpetiden. I den forbindelse har vi spurt flere om deres beste valpetips. Først ut er Ulrik, som er kjent for å lykkes med sine hunder, uansett rase.

  • Den første måneden maser jeg minst mulig på valpen. Da knytter jeg den til meg og skaper tillit. Den skal vite i all fremtid at vi to er bestevenner, sier instruktøren. Etter tre-fire uker begynner han forsiktig å lære inn sitt før maten. Da stilles det ingen krav og en godbit brukes som positiv forsterkning.

Ulrik og Snuppa er bestevenner. Det ble de allerede da hun var liten valp.

  • Kravene begynner ikke før valpen er fire-fem måneder gammel. Da er den mentalt rustet fordi den vet at vi to er venner, forklarer han.
  • Hva er ditt aller beste tips til en som har fått valp i huset? Kjøp et bur og bruk det når valpen skal sove og slappe av. Buret skal være hundens tryggeste sted. Legg et mykt teppe der, og gjerne et tyggebein. I begynnelsen kan du få noen godbiter når den skal legges der. At den er sliten etter en tur og opplever å kunne slappe av i buret etterpå, er positivt, poengterer han.

 

  • I buret skal hunden aldri korrigeres. Løper den dit, skal den aldri få skjenn, sier Ulrik.

 

Neste instruktør ut: Elin Wittusen. Og i Fuglehunden nummer 2 kommer en større artikkel om valpetiden.