Tidligere i høst døde den avholdte jaktprøvedommeren og fuglehundmannen Vidar Angell. Her er Geir Edvin Mortensens fine minneord om en flott mann:

Det er fredag 20.oktober 2017. Dekket av hvit nysnø og badet i høstsol ligger fjellet der som skapt for en jakttur med hundene. Det var fjelltur Vidar ville vært på i dag som ofte før, i lag med hunder og kamerater eller med familien. I stedet følger vi han til graven denne dagen.

Det var med sorg vi mottok budskapet om at Vidar Angell var gått bort. Etter en lengre sykdomsperiode sovnet han stille inn i sitt hjem omgitt av sine nærmeste, den 11.oktober 2017. Det var bare et par uker etter at vi hadde gratulert han med 51 årsdagen på Facebook.

Vidar var fra Kjøllefjord på finnmarkskysten men flytta etterhvert til Alta. Han startet i jobb som elektriker og drev senere også sitt eget firma, før han begynte som lærer i elektrofag på Alta Videregående skole.

Vidar hadde mange interesser men jeg tror det var friluftslivet med fiske, jakt og jakthunder som stod han nærmest. På landstedet i Børselv hadde han og familien et eldorado for dette, og på Børselvprøven var han på hjemmebane.

Som deltaker på jaktprøver gjorde Vidar og hans hunder seg bemerket. Jeg var selv på Hjerkinn høsten 2004 der Vidar deltok i NM lag med sin KV Zita, noe som endte med medalje.

Etterhvert ble det overgang til engelsk setter og Vidar fikk til meget gode hunder. Også irsksetter ble det. IS Tucker er nå omplassert i nytt hjem, mens familien fortsatt har 2 engelsksettere.

Som medlem og ildsjel i Vest-Finnmark Fuglehundklubb stilte han villig opp når det trengtes både på jaktprøver og med klubbarbeid ellers. Vidar tok dommerutdanning og brukte mye av sin fritid til å bedømme hunder på ulike jaktprøver rundt om i landet. Han stilte også opp i forbindelse med utdanning av nye dommere, og tok gjerne en fjelltur for å instruere og gi tips og råd.

Vidar ble godt likt og var en humørspreder i jakthundmiljøet, og latteren hans har ofte vært å høre i slike sammenhenger. I dommergjerningen var han av den pedagogiske typen, og for å sitere det et av medlemmene i VFFK sa til meg: «Et godt medmenneske, en humørspreder og en kjempeflink dommer. Han evna å få bikkja til å høres god ut selv når man mislyktes. Veldig viktig, spesielt når man e ny og fersk i gamet.»

Deltakere på Altaprøven og Arctic Cup fikk også treffe Vidar som prøveleder. Prøven som ble arrangert i april 2016 ble siste gangen hans ved roret. Som den person han var inspirerte han oss andre til innsats, og sammen fikk vi til et flott arrangement.

Vi er takknemlig for Vidars innsats for fuglehundmiljøet. Han er savnet og vil bli husket som den kjernekaren han var.

 

Viddene vil alltid viske ditt navn

Der du vandret

Der din latter lød

 

Der fugler flyr

Og fisk vaker

Vil alltid dine spor synes

 

Og vise vei for etterslekter

Så vel som for oss

Som gikk sammen med deg

 

Far vel der du nå vandrer

I den siste solnedgangen

Sekken din er pakket

Med kjærlighet til de som ble igjen

 

Visshet om en ny solrenning

Gir trøst og håp

At man en gang atter møtes

Og gledes i hverandres nærhet