Jaktprøvedommer Roy Allan Skaret har opp igjennom årene dømt mange hunder. To gordonsettere, begge vinnere av NM skog, imponerte så mye at han ble inspirert til å skrive om dem.

Av Roy Allan Skaret

Noen husker du bedre enn andre og noen hunder er av en type som kanskje har mer jaktvett enn de fleste andre. To gordonsettere av samme årgang – registrert i 2008 – er blant de jeg da tenker på. Begge har vunnet norgesmesterskapet på skog og begge gjør seg fortsatt sterkt gjeldende. Det gjelder Tg Buzz til Marius Jørve Arnesen og Trixie til Kristin og Eskild Bothner.
Forrige helg sikret Trixie seg 1.VK m/CK i semifinalen på Hamar, etter seks fuglearbeider, der det ene var etter innkalt rapport. Og denne helgen sikret Tg Buzz seg en ny 1.AK på skogen – med ærespremie nok en gang.
Det som slår en både når en ser hundene og titter på tallene i dogwebben er at dette er hunder det går an å løpe fortere enn, men de endre veldig ofte opp med å løpe smart. Dette fører til at de ofte kommer seg i fugl og begge er flinke til å behandle fuglene når de først har funnet dem. Buzz har etter det jeg kan se en premieringsprosent på vel 38 prosent på sine prøvestarter, mens Trixie var vel 32 prosents premieringer på sine mange starter. Og selv om de nærmer seg ti år så regner jeg med at vi får se dem på en og annen prøve det kommende året også. Ikke minst på NM-skog.
Jeg har tittet litt i DogWeb-en på disse to hundene og det er en ganske så imponerende premieliste de kan vise til:

Tg Buzz:
To starter i UK og en 2.pr UK
11 starter i AK har gitt tre ganger 2.AK og en gang 3.AK56 starter i AK skog har gitt fire ganger 1.AK m/ÆP, 10 ganger 1.AK, ni ganger 2.AK og en gang 3.AK
15 starter i VK skog (NM) har gitt 4 ganger 1.VK, deriblant en NM-tittel og en gang 3.VK skog4 starter i VK uten premie.
PS! Tg Buzz har fått 1.AK m/ÆP i går, søndag, også. 
 Vi oppfordrer flere dommere til å dele gleden over å dømme de spesielt gode hundene!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trixie:

Trixie og Eskild Bothner

11 starter i UK ga to ganger 3.UK

53 starter i AK har gitt 4 ganger 1.AK, 13 ganger 2.AK og 4 ganger 3.AK43 starter i AK skog har gitt to ganger 1.AK m/ÆP, syv ganger 1.AK, seks ganger 2.AK og to ganger 3.AK.
9 starter i VK skog (NM) har gitt en 1.VK m/Cacit – noe som også ga NM-tittelen

88 starter i VK har gitt 8 ganger 1.VK – to av dem med CK, 7 ganger 2.VK en av dem med reserve cacit, fire ganger 3.VK, to ganger 4.VK, to ganger 5.VK og en gang 6.VK.