Eksperter ber hundeeiere sørge for å ha vaksinene i orden fordi det har forekommet smittsom og dødelig leverbetennelse.

Det er Drammens Tidende som i dag forteller at en valp er død av den fryktede sykdommen i Bærum og en annen hund er smittet, ifølge Asker og Bærum Budstikke. Nå har veterinærmyndighetene flere steder gått ut og anbefalt økt vaksinering av valper.

– I noen år nå har det vært vanlig med vaksinering når valpen er tolv uker, men nå skal vaksinen gjentas ved 16 ukers alder, sier daglig leder av Drammen Hundesenter Gro Saugerud.

Hun anbefaler sterkt hundeeiere å sørge for at hundene har vaksinene i orden, og skulle de være i tvil om vaksine, så bør de ta kontakt med sine veterinærer.

Det er sykdomstilfellene i Bærum som gjør at veterinærmyndigheter nå vil ha økt vaksine av valper.

– Tilfellene i Bærum er ikke et utbrudd, så det er ingen grunn til panikk. Men vi hundefolk vi reiser mye rundt på stevner. Det er høy aktivitet, og hundene har mye kontakt, så smittepresset er høyt, minner Saugerud om. Flere av veterinærene Fuglehunden har snakket med sier at det kan være lurt å ta den ekstra vaksinen ved 16 ukers alders hvis valpen er mye i kontakt med andre hunder og du er på reisefot med den. Hundeeiere som beveger seg med hund i Bærum, bør sikre seg.