Har du lyst til å avle på en tispe fordi den har de gode egenskapene rasen skal ha? Her er rådene for hvordan du søker om kennelnavn. 

  Det finnes noen forutsetninger: For å søke må du være medlem av en NKK-tilknyttet klubb. Om det er flere som søker sammen om kennelnavn vil adressen til «første-søker» være gjeldende, ifølge NKK. På deres hjemmeside står det som følger:

Det er viktig at du setter opp minst tre alternativer til ønsket kennelnavn, i tilfelle ditt første ønske ikke blir godkjent. Alternativene bør være gjennomtenkte, husk at også alternativ to og tre bør være navn du kan leve med. Søknaden blir først behandlet av NKK, og senere sendt og behandlet av FCI i Belgia, da kennelnavn er internasjonalt. Alternativer som blir avslått, er enten for like kennelnavn som allerede er godkjent, eller allerede i bruk.

Behandlingstiden av kennelnavn kan ta fra 4 til 6 måneder.

Kennelnavnet kan ikke benyttes før du har mottatt en skriftlig bekreftelse fra NKK om at navnet endelig er godkjent. Da skal det også ha vært publisert på www.nkk.no, og protesttiden på 8 uker være over.

Kanskje du skal overta et kennelnavn? Hvis et navn skal overdras, må også ny innehaver av et kennelnavn være medlem av en medlemsklubb av NKK. Dette gjelder også eventuelle medinnehavere. Det er også her hovedinnehaver som har kennelnavnets adresse.

Det er ingen protesttid for registreringen av overdragelsen, slik at navnet kan benyttes med en gang underskrif­ter og registreringsavgift er NKK i hende.

Rettelser publiseres på www.nkk.no. For endringer i kennelnavn går du inn på «Relaterte Filer».

På listen over nye kennelnavn i fulglehundsporten, finner vi Fosenfjellet til Torstein Rødsjø i Bjugn. Nye kennelnavn for april finner du her: http://web2.nkk.no/filestore/Registrering/knavn2017-april.pdf

(Illustrasjonsfoto: Marte Almås)