Stjørna JFF arrangerte Fosenprøven 27. – 28. februar med hovedkvarter og overnatting for alle deltakere på Fosen Fjordhotel i Åfjord.
Prøven ble åpnet med en kveldsbuffet på fredagskvelden. Her stilte hotellet opp med et rikt utvalg av lokal mat. Lørdag arrangerte hotellet jegermiddag for oss med det tradisjonelle saltkjøttet med kålstappe, sammen med et koldtbord. Fosen Fjordhotel hjalp oss å lage en perfekt ramme rundt prøven, og med over 40 personer på jegermiddagen ble det god stemning.

De siste tre dagene før prøven snødde det kraftig på Fosen. Dette medførte at vi møtte veldig tøffe forhold i fjellet. Med 30 – 40 cm nysnø i fjellet og kraftige snøbyger både lørdag og søndag, var det hardt for både folk og hunder med lange dager i fjellet. Det var heldigvis rolige vindforhold og mildt.

På tross av de tunge forholdene, greide vi likevel å få noen sjanser på rype, og premieringer. Totalt ble det 12 premierte på prøven av 97 startende. På lørdag fikk IS «US» Kid og Frode Døsvik 1. VK m/CK. Han ble dermed Norsk Jaktchampion. Vinner av Fosenprøven Vinter 2016 på søndag ble B Sofus til Brian Herje, fører Ronny Sagmo.

Resultater for Fosenprøven ligger på hjemmesiden til Stjørna JFF:

http://www.njff.no/fylkeslag/sor-trondelag/lokallag/stjorna/Sider/resultater.aspx

Gratulerer til alle premievinnere!

Stjørna JFF takker alle samarbeidspartnere og spesielt svært utholdende dommere!