Den 15 måneder gamle engelsksetteren Smølarypa`s Nora til Kjell Otto Hansen hadde ikke deltatt på jaktprøve før den debuterte på Smølaprøven lørdag. Og hva passet vel bedre enn å debutere i umiddelbar nærhet av sitt fødested. Det var lange biten i luftlinje fra der Nora hadde sine djerve fuglearbeider til der hun kom til verden.
Årets Smølaprøve ble en en noe variabel opplevelse – både når det gjelder vær- og fuglebestand. Lørdag var det tildels strålende solskinn og varmt vårvær. Søndag ble det mye regn, vind, skodde og i tillegg ble det surt og kaldt. Lørdagen var det godt med fugl og veldig mange hunder som «rampet» seg ut. Søndag hadde man store problemer med å finne fuglene i det sure og våte været.
Det ble denne gang kun UK og AK på prøven. Det var tre fulle partier på lørdag og langt færre deltakere på de tre partiene på søndag. Været skremte tydeligvis bort mange.

Nesten drukning
På et av partiene søndag ble det svæørt dramatisk. En pointer ble borte i sitt slipp, føreren lette og fant han nede i en råk i isen på en liten elv. Hunden kom seg ikke opp og gled under et par ganger, føreren kom til og fikk kastet seg ut i elva og berget opp hunden. Begge to kom seg forholdsvis raskt og fortsatte prøvedagen ut. Men opplevelsen satte en støkk i alle på partiet.

Totalt ble det bare åtte premieringer helgens prøve, men gledelig nok var fire av høyeste valør. 1.UK til Smølarypas Nora og Kjell Otto Hansen er nevnt. I tillegg ble det 1.AK til KV Conclusion Av Tverregga til Rune Nedrebø, ES Seterfjellet`s Dora til Levi Myrbostad og til ES Knutsvollens Storm II til Arild Mork. Storm ble prøvens beste AK hund og Nora ble prøvens beste UK-hund.

Resultater:
ES Smølarypa`s, (NoraLøvenskarets Birk – Bjønnålia`s Saga), NO31092/15, Kjell Otto Hansen, 1.UK
KV Crs Runa Av Tverregga, (Tiurjegerns Sheriff – Årdalen`s Revolution), NO50239/14, Grete Hoel Stensby, 2.UK
GS Femundhunds Irrmo, (Vinterveiens D Y Oskar – Femundhunds Sanni Suse), NO51391/13, Bente Brinchmann, 2.AK
B Kamvatnet`s Fantasi, (Sætertunet`s Eik – Valium), NO51326/12, Svein Gustad, 3.AK
ES Knutsvollens Storm II, (Nyheimgutens Spot – Berkjestølen`s Lara), NO51751/13, Arild Mork, 1.AK
ES Seterfjellet`s Dora, (Berguglas Heikki III -Tjuvreisn`s Sunami), NO46396/12, Levi Myrbostad, 1.AK
ES Lundefjellet`s Dj Pinki, (Simo`s Johsi – Rotuas Dixie), NO43030/14, Ivar Vanebo, 3.UK
KV Conclusion Av Tveregga, (Gryingens Conan – Årdalens Revolution), NO40922/11, Rune Nedrebø, 1.AK.