Lørdag 12. mars kunne jakthundutvalget i Røros Jeger og Fiskerforening igjen ønsker velkommen til sin tradisjonelle 2 dagers vinterprøve på Rørosvidda. Prøven var tildelt CACIT, noe som resulterte i 3 VK kvalifiseringspartier og 5 UK/AK partier lørdag. Hundeutvalget serverte som vanlig ”gørvarm” bålkaffe ved opprop mens prøveleder Odd Arild Haugvold ønsket hjertelig velkommen.
Tungt snøfall 14 dager før prøven hadde øket risikoen for tunge og krevende forhold for hund og fører under prøven, men denne snøen hadde pakket seg veldig fint og det var godt hold i snøen, men noen plasser i skogen ville det være litt tyngre partier.
Prøvens hovedsponsor var Troll Mushing Røros. Sammen med premier fra Troll, utgjorde sitteunderlag fra Røros Tweed og flotte håndsmidde kobberfat premiene på prøven. Det var litt skodde fra morgenen av, men utover dagen lettet tåka og det ble nydelig påskestemning utover lørdagen. Det var noe varierende med rype i terrengene men vi fikk totalt 16 premieringer på lørdag.
Irsk Setter Hinki Pinki av Kjærringholm (29142/08) med eier Geir Tommy Keiseraas fikk 1 VK KVAL og Irsk Setter Erin Von Kappelenfad (DK00147/2011) med fører Niklas Sundberg fikk 1 VK KVAL med CK. Vår svenske venn Niklas Sundberg stakk også av med 2 plassen i sitt VK parti med IS Norrlands Guidens Gløda (S23882/2008). Niklas strålte om kapp med solen på lørdag ettermiddag. Nina Kjeldsberg og IS Imingens Pn Vegas (NO42544/13) oppnådde 2 VK Kval i sin første VK start. P Røa (NO47807/09) til John Arvid oppnådde 3 plass i VK-kvalifiseringen.
Hundeutvalget inviterte til trivelig jegermiddag lørdagskvelden. Jegermiddagen har vist seg å bli bare mer og mer populær og NKKs representant Halvar Rødsjø holdt en liten hilsen mens vi koste oss med reinsdyrgryte med pannacotta og lokalt drikke. VK finale ble trukket og 15 hunder var med videre til finalen.
På søndag var det noe mildere og vi håpet på litt mindre skjær fugl da det ble rapportert om ”rullerende fugl” foran partiene på lørdag.
1 VK finale med CACIT utmerkelse ble Engelsk Setter Gallok’s Pax til Bård Sigve Berntsen i Sømådalen. En strålende opplagt Gry Bjørge førte hunden til CACIT i finalen og den glade nyhet rapporteres å medførte stillhet i den andre enden av telefonen.

ES Gallok’s Pax (NO54438/09) med fører Gry Bjørge 1 VK Finale med CACIT. Pax er etter (Pei Fang Lotta og Lurusneisas Tex). På en meget flott 2 plass i finalen den 3 år gamle pointer Jutevatnets Birk (NO39700/13) til Ivar Ellingsen. 3 plass i finalen ble det til pointer Røa til John Arvid Grande og på 4 plass kom IS Follsjøens Emilie til Eldri Kjørren og Jørn Presterudstuen.

Hundeutvalget hadde også satt opp premier til beste UK hund og beste AK hund. Irsk setter ”US” Simba (NO35666/14) til Tor Bekkevold oppnådde 3 UK begge dager og ble kåret til beste unghund. Beste AK hund ble ES Kongsvoldrypas Ariel (NO39254/14) med fører Hege Mjedell. Ariel fikk 1 AK lørdag og er dermed klar for Vinnerklasse.
RJFF klubbmester i UK for 2015 P Olsmyrens Wild Wind (SE31352/2014) og e/f Bjørn Sundberg deltok også på vinterprøven. Det ble en flott 2UK for Bjørn og ”Primus” som hunden kalles.

Det ble totalt utgitt 28 premier på Rørosprøven Vinter 2016. Komplett premieliste fra begge dager og flere bilder ligger på Røros Jeger og Fiskerforening sin hjemmeside.
Røros Jeger og Fiskerforening har satt opp Røros Trippel Trofe til den hunden som gjør det best sammenlagt på våre tre arrangement Vinterprøve, Jakthundutstilling og Høstprøve. Reglene for Røros Trippel Trofé og hvordan man kan sanke poeng finner man på våre hjemmesider. Premien er et flott Rørospledd med rypemotiv fra Røros Tweed. RJFF sin jakthundutstilling finner sted Søndag 12. Juni og Høstprøven er satt opp 20. og 21. August. Vi har vært svært heldig og fått dispensasjon fra båndtvangen 20. August.
Etter Vinterprøven på Røros er det nå ES Galloks Pax som også leder i kampen om Røros Trippel Trofe foran IS Erin Von Kappelenfad til Trond Kanstad.
Hundeutvalget ønsker å takke dommerne, våre private grunneiere, Statskog , Røros Fjellstyre, Røros kommune, Ålen Fjellstyre, Idrettsparken Hotell, Troll Mushing Røros, samt lokalt næringsliv som Røros Bryggeri og Røros kjøtt for deres bidrag til å gjennomføre Vinterprøven 2016.
Tusen takk for en strålende flott og givende helg.
For Hundeutvalget RJFF,
Anita Vebenstad