Når Norsk Vorsteh-hundklubb siste helgen i september arrangerer Trippelprøven og Norsk Derby på Hjerkinn ligger det an til rekordstor Derby-deltakelse. Hele 124 hunder er kvalifisert med sin oppnådde 1.premie UK innen fristen. Hvis alle kommer til start betyr det hele syv Derby kvalifiseringspartier på fredag og det betyr i tilfelle kun tre VK-kvalifiseringspartier på trippelprøven. Men det skal vel mye til om ikke minst fire hunder enten får løpetid eller andre skader før den tid.

Av de 124 kvalifiserte hundene er det åtte forskjellige raser. Langhåret vorsteh og strihåret vorsteh har med en hund hver, breton har med syv hunder, korthåret vorsteh åtte hunder, gordon setterne har 13 hunder kvalifisert og påmeldt. Irsk setterne 18, pointerne 25 og engelsk setterne har med 51 påmeldte og kvalifiserte hunder.
Se foreløpige partilister for Norsk Derby som er lagt ut på Fuglehundklubbenes Forbunds hjemmesider.